Burn Baby Burn

Va alltid uppåt, se aldrig bakåt känn aldrig inåt! En gång i månaden blir jag automatiskt utan internet eftersom jag aldrig har råd å betala räkningen när den kommer. Under den offlineperioden tittar jag först igenom alla filmer jag har på datorn sen hittar jag på något annat. Igår for jag till exempel på stan för att träffa min smarta syster. Jag hade laddat min mp3-spelare med några riktigt fräsiga skiktpoplåtar som verkligen satte vardagen i blom. På bussen lyssnade jag på den sista kvarten av The Breton Vacheresse Experiences version av Patrick Hernandezs Born To Be Alive som förde in mig på det där glassiga discospåret som aldrig leder fel. Jag blev föresten tipsad om den låten av en annan bloggare som också skriver mycket om skiktpop. Tyvärr har jag bara kommit över ett 83-minutersutdrag av den riktiga versionen som annars sträcker sig över två hela dagar. När jag väl kom fram till stan slumpade mp3-spelaren fram nästa låt som magiskt träffande nog blev Layer Loyds underbart råa och skoningslöst medryckande skiktning av Bee Gees discoklassiker Disco Inferno. När discoerans smartaste basslinga anekterade mina hörlurar tvangs jag ryckas med i taktfasta och supersoniska moves som knappt gick att maskera till vanliga strövarsteg. Jag brydde mig verkligen inte om alla oskiktade medborgare som hastade fram längsmed gatorna som just börjat smygpyntas med juleljus. När spåret tog slut hade jag inget val än att låta det få börja om från början igen och så fortsatte det tills jag träffade min syster kanske en halvtimme senare. Vi tittade på olika plagg som vi inte hade råd att köpa.

Jag blev så inspirerad av alla dessa glada upp-temposkiktningarna att jag bestämde mig för att, åtminstone försöka, göra mina egna skiktningar. Sedan igår har jag hunnit med att skikta tre låtar och jag är faktiskt ganska nöjd med reslutatet. Det är svårare än vad man kan tro och det blir långt ifrån lika välfilade och blankpolerade skiktningar som Straight Stratum ofta stoltserar med. Ej heller blir det lika hypnotiskt malande och nerlusade med framåtanda som Layer Loyds våldsamt påtryckande skiktningar. Men jag hoppas på att lära mig och lovar att dela med mig av allt jag får erfara här i bloggen. Jag kallar mitt skiktporjekt för Good Time Skikt Love och jag har inte bestämt mig än för om jag ska göra en kassett, cd-r eller kanske bara släppa det rakt upp och ner fritt på internet.

Nu sitter jag inte ens vid min egen dator och kan inte ens ladda upp bilder men jag återkommer snart med nya spännande inlägg om den jättespännande skiktpopfesten som jag höll i helgen och annat viktigt och intressant.

Influensan, kreativitet och SPORE


Grim and Frostbitten Ailemroc Dark

Idag är det oktober och alla som finns är hemma från skolan, trötta på jobbet, förkylda och tårögda. Även jag är krasslig och långsam. När jag vaknade i morse skrev jag snabbt ihop en lista på vad jag skulle få gjort idag och kände mig, sjukdomen till trots, strålande kreativ. Jag slog på kaffe, kopplade in kameran i datorn för att importera filmmaterial att klippa, drog fram en massa tecknarprylar (ritbord och pennor mest) för att göra nå illustrationsjobb sen kläde jag på mig. Sen började jag spela SPORE.

SPORE är ett spännande spel som alla bör känna till vid det här laget. Jag kommer ihåg när jag först läste om spelet i en kompis speltidning att detta skulle vara en nål i ögat på oss sunda kristna kreationister då spelutvecklarna inspirerats av Darwins evolutionslära om arternas uppkomst. Sen gick jag otåligt fram och åter i evigheter och längtade efter att få spela spelet. Att spelet skulle vara darwinistiskt är ju förstås otroligt dumt eftersom spelet i sig är helt och hållet designat av speltillverkarna. Vidare sker ingen som helst utveckling i spelet beroende på slump, mutation eller det naturliga urvalet (survival of the fitness). Alla arter och raser i spelet är antingen i förväg skapade av MAXIS (som gjort är utgivaren av SPORE) eller andra spelare som "delar" sina skapelser. Den egna arten, som man skapar och sedan spelar med, utvecklas och invecklas från fåcellig amöba till avancerad och intelligent varelse i rymden. SPORE är inte i närheten lika sexit som THE SIMS men tusen gånger mer beroendeframkallande. Min art heter Hatmurkla och är tuffast i hela galaxen. Jag ger detta kreationistska intelligent-designspel fyra yppiga bröst av fem möjliga. (*)(*)(*)(*)

Tolv timmar senare, efter att mina hatmurklor avancerat djupt in i fiendens del av galaxen, var jag så yr av influensa att jag var tvungen att ta en ordentlig paus från datorn. Under tiden jag spelat hade jag hunnit med att påbörjat mitt tecknarjobb så jag fortsatte på det en stund. Sen fick jag åter datorabstinens och tog mig an bloggen. Där är jag nu.

Idag lyssnar jag inte ens på skiktpop så jag tänker inte skriva om det. Jag lyssnar på svartmetall och Ailemroc i en underbar blandning. Jag kan varm rekommendera Ailemroc till alla läsare. Även till er som nästan uteslutande lyssnar på skiktpop. http://www.myspace.com/ailemroc

Gamla LL-Skiktningar och Amatörfilm


mordisk gris biter kvinna i armen

Idag (16 oktober) vaknade jag av att mina drömmar var trista och av att jag blivit förkyld under natten. Strax därefter ringde min mamma och ville bjuda mig på lunch. Jag ville bli bjuden på lunch eftersom jag är hungrig, frysen och jättefattig :D
Nu lyssnar jag på gamla skiktmixar av DJ Layer Loyd och riktigt smälter av uppskattning. De gamla grejerna är verkligen klockrena med sina naiva skiktningar och evigt malande och dalande melodislingor. Just nu gled skiktningen av Broder Daniel - Whirlwind in på sin sjunde refräng och sin trettonde minut. Man önskar att spåren aldrig ska ta slut och de gör de nästan inte heller men DJ Layer Loyd lyckas med att målmedvetet tona ner och övergå till outrot obemärkt och plötsligt är skikten slut och man kan gå vidare till nästa. Jag hoppar över skiktningen av Lalla Hanssons  La Le Lai och går direkt in på halvtimmesversionen av Q-Lazzarus Goodbye Horses och lamslås av hur hypnotisk och sövande den är.

Jag har även hunnit med att stoppa in ett firewirevideokort i datorn för att jag lovat några kompisar att klippa deras nya amatörfilm. Jag kanske kommer med mer information om den senare men nu vill jag bara komma med en smart lista för dem som vill göra amatörfilm.
  1. Gör inte en film där en person med svart rock jagar en annan person med svart rock med pistol för det är trist och ingen blir imponerad.
  2. Tänk inte på filmmusiken förens ni klippt filmen färdigt. Ifall man gör scener efter vilken musik man önskar till dem har scenerna säkert inte något värde i sig. Även om musiken i the rock är jättetuff så kommer säkert din scen inte att vara det. 
  3. Behöver du skyltar med information mellan alla scener som förklarar vad som hänt eller ska hända så är antagligen scenerna för otydliga och din handling för ogreppbar för att någon skall orka se igenom den.
  4. Försök inte göra roliga filmer för ingenting är kul.
  5. Att göra annat än att dokumentera högtider med familjen, skolavslutningar och väl valda stycken ur semestern är det enda hållbara filmprojektet och det behöver ingen skämmas över.
Jag har fått flera brev av intresserade och trollbundna bloggbevakare som undrar hur man ska klä sig om man är skiktpopare och jag lovar alla er som väntar otåligt på den informationen att jag snart ska skriva om skiktpopmode. Idag är det fint väder så jag ska nog klä mig skiktat därefter med min långärmade tröja överlappad med en t-skjorta.

WALL-E

wall-e

eva och wall-e

jag såg filmen WALL-E igår kväll. den var mycket bra. vanligtvis brukar jag inte gilla pixar så otroligt mycket. fåniga same-indianbarn, brokebackmountaindockor och sånt då va. men den här gånger lyckades de göra en riktigt gripande och konstnärlig rulle. det är ett post-apokalyptisk romantikäventyr som stundom påminner mig om fallouts ödsliga och uppgivna ensamhet. den handlar om en robot som är ensam kvar på hela jorden som tidigt i filmen blir förtjust i en annan mycket modernare robot som kommer till jorden från rymden. resten av filmen så jagar de runt efter varandra och är så extremt gulliga att man nästan gråter av lycka. 

jag ger WALL-E fem glada gubbar av fem möjliga  :D:D:D:D:D

 


FÖRSTA INLÄGGET OCH INFORMATION

Välkommen till min nya superfina skiktpop och recensionsblogg. Här kommer jag posta viktiga skiktpopnyheter och även recensioner på andra saker som är viktiga men kanske inte har med skiktpop att göra.

jag har massor av skiktpop på min dator. om du är väldigt intresserad så kan jag skicka en kassett på posten om du skickar mig frimärken och pengar.

RSS 2.0